Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladu odležet. Z odleželého masa vytvarujeme rukou na mokrém prkénku tenké řízky. Připravené řízky obalíme těstíčkem (vejce rozšlehaná s moukou) a v rozpáleném oleji usmažíme. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem