Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladu odležet. Z odleželého masa vytvarujeme rukou na mokrém prkénku tenké řízky. Připravené řízky obalíme těstíčkem (vejce rozšlehaná s moukou) a v rozpáleném oleji usmažíme. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka