Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak řízek položíme na alobal (větší rozměr, aby se dal zabalit), na každý řízek dáme tavený sýr, vmáčkneme do sýru jamku a nalijeme do ní rozklepnuté vejce. Alobal jemně a opatrně uzavřeme. Položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Usmažíme 2 vajíčka na cibulce. Prsíčka naklepeme, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Klademe na vymazaný alobal:…
více o Řízky v alobalu s vajíčkem
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu