Usmažíme 2 vajíčka na cibulce. Prsíčka naklepeme, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Klademe na vymazaný alobal: plátek masa, hořčice, plátek šunky, plátek sýra a polovinu vajíček. Toto zopakujeme ještě jednou. Končíme plátkem masa. Pevně uzavřeme do alobalu, dáme na plech, podlijeme vodou a pečeme asi 30 minut. Poté otevřeme a dopékáme do zlatavé kůrky.
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle