Vejce rozšleháme a poté zředíme vodou. Maso obalíme v mouce, potom ve vejci a nakonec v cornflakes, které do masa mírně vtlačíme. Chvíli necháme stát (asi 10 minut), cornflakes se trochu navlhčí vejcem a přilnou k masu.
Smažíme jako řízek na pánvi po obou stranách dorůžova.
Podáváme nejlépe s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory