Z masa nakrájíme plátky, které po stranách nařízneme. Naklepeme, ale nesolíme.
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této připravené kašičce namočíme řízky. Necháme v chladu odležet alespoň do druhého dne, nejlépe však 2–3 dny.
Po odležení plátky masa vidličkou vyndáme – snažíme se na nich zachovat co nejvíce smetany. Po jedné straně osolíme, osolenou stranou položíme do strouhanky, osolíme druhou stranu a ve strouhance obrátíme. Obalený řízek ihned dáváme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova jako klasický řízek.
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek