Z masa nakrájíme plátky, které po stranách nařízneme. Naklepeme, ale nesolíme.
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této připravené kašičce namočíme řízky. Necháme v chladu odležet alespoň do druhého dne, nejlépe však 2–3 dny.
Po odležení plátky masa vidličkou vyndáme – snažíme se na nich zachovat co nejvíce smetany. Po jedné straně osolíme, osolenou stranou položíme do strouhanky, osolíme druhou stranu a ve strouhance obrátíme. Obalený řízek ihned dáváme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova jako klasický řízek.
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem