Dáme vařit rýži (já přidávám do vroucí vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev uvaříme v menším hrnci cca 10 minut. Kuřecí prsa i slaninu pokrájíme na menší nudličky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme anglickou slaninu a po chvíli i kuřecí maso.
Mezitím slijeme rýži a vsypeme do ní orestované maso. Na stejné pánvi, jako jsme dělali maso, orestujeme pórek, uvařenou mrkev a kukuřici. Poté zalijeme kuřecím vývarem a chvilku povaříme. Promícháme s rýží a masem, případně dosolíme a dochutíme. Podáváme posypané strouhaným sýrem.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely