Dáme vařit rýži (já přidávám do vroucí vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev uvaříme v menším hrnci cca 10 minut. Kuřecí prsa i slaninu pokrájíme na menší nudličky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme anglickou slaninu a po chvíli i kuřecí maso.
Mezitím slijeme rýži a vsypeme do ní orestované maso. Na stejné pánvi, jako jsme dělali maso, orestujeme pórek, uvařenou mrkev a kukuřici. Poté zalijeme kuřecím vývarem a chvilku povaříme. Promícháme s rýží a masem, případně dosolíme a dochutíme. Podáváme posypané strouhaným sýrem.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem