Dáme vařit rýži (já přidávám do vroucí vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev uvaříme v menším hrnci cca 10 minut. Kuřecí prsa i slaninu pokrájíme na menší nudličky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme anglickou slaninu a po chvíli i kuřecí maso.
Mezitím slijeme rýži a vsypeme do ní orestované maso. Na stejné pánvi, jako jsme dělali maso, orestujeme pórek, uvařenou mrkev a kukuřici. Poté zalijeme kuřecím vývarem a chvilku povaříme. Promícháme s rýží a masem, případně dosolíme a dochutíme. Podáváme posypané strouhaným sýrem.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči