Rizoto s parmskou šunkou, houbami, chilli a rukolou podle Kamily
2.95
hodnoceno: 20
Příprava:neuvedeno
Porce:2
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
máslo
sůl
300
g
rýže
pepř mletý
smetana
12 %
chilli
900
ml
drůbeží vývar
kukuřice
hrášek
houby
parmazán
50
g
parmská šunka
rukola
Postup přípravy receptu
Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia. Rýži nasypte do zapékací misky a zalijte vývarem. Pořádně promíchejte. Přiklopte, dejte do trouby a pečte cca 30 minut, až se vývar vstřebá (chcete-li mít jistotu, jednou dvakrát rýži promíchejte, nutné to ale není). Pak rýži vyndejte, přilijte tak třetinu kelímku smetany, promíchejte a vraťte ještě na chvíli do trouby. Nakonec takto připravené rizoto vyndejte, poklaďte na něj pár tenkých plátků másla, posypte ho nastrouhaným parmazánem, osolte, opepřete a poprašte chilli (tím nešetřete). Pořádně promíchejte a můžete ještě na pár minut vrátit do trouby. Na pánvi si mezitím na másle orestujte houby (sušené předtím namočte nebo povařte, jak jste zvyklí) a pokrájenou nebo natrhanou parmskou šunku. Pozor ale, aby se šunka moc neopekla – musí zůstat měkká. Rizoto dejte na talíř, posypte houbami, šunkou, parmezánem a zasypte rukolou. Místo šunky a hub samozřejmě můžete zvolit i jakoukoli jinou variantu.
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny