Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Maso omyjeme a osušíme. Dále na povrch vetřeme sůl a pepř. Do pekáče položíme maso tukovou vrstvou dolů. Zelený pepř nasekáme. Petrželku smícháme s hořčicí, zeleným pepřem a strouhankou. Maso potřeme směsí a dáme cca na 90 minut do trouby péct. Žampiony očistíme, odlomíme nožičky a nasekáme. Smícháme je se sýrem a petrželkou. Směsí naplníme žampionové kloboučky. Asi 15 minut před dopečením maso podlijeme vývarem a přidáme plněné žampiony. Maso pak už jen necháme 15 minut odležet a pokrm podáváme s vypečenou masovou šťávou a plněnými žampiony.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem