Škvarkové placky Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí a společně s cukrem utřeme do pěny. Přilijeme několik lžic… více o Škvarkové placky
Škvarkové placky pečené v kuse Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj… více o Škvarkové placky pečené v kuse
Škvarkové knedlíky Žemle nakrájíme na kostky, polijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat. Pak vmícháme vejce, škvarky, sůl a dle potřeby… více o Škvarkové knedlíky
Mandloně v Hustopečích rozkvétají. Pokochejte se jejich nádherou! Mandloňový sad v Hustopečích na Břeclavsku je unikátem. Je totiž největší nejen u nás, ale i v… Celý článek
5 skvělých dezertů, které zvládnete bez vážení. Stačí vám jen… Skvělé dezerty můžete upéct i v případě, že zrovna nemáte po ruce kuchyňskou váhu, případně v… Celý článek
Víte, co je to vodní kefír a tibetská houba? Odhalte tajemství… Tibetská houba se těší čím dál větší popularitě. Co to je a jak z ní vyrobit domácí kefír,… Celý článek
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou… Bábovka neodmyslitelně patří k české gastronomii. A i když se peče v typické formě s komínkem… Celý článek
Bubliny Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené… více o Bubliny
Placičky z ovesných vloček Rozpuštěné máslo dáme do misky, přidáme vločky, vodu smíchanou se sodou a všechny oříšky, čokoládu a rozinky. Vše… více o Placičky z ovesných vloček
Kapustový hrnec Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na… více o Kapustový hrnec
Sladké bramborové placky Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, dále přidáme sůl, skořici, 2 zakysané smetany,… více o Sladké bramborové placky
Šlehačkový koláč Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané,… více o Šlehačkový koláč
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Babiččina vánočka V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky,… více o Babiččina vánočka
Rychlé BE-BE řezy Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně… více o Rychlé BE-BE řezy
Šneci od Venouška 1. Pomoučit vál, uchopit těsto do levé ruky, položit polovinu těsta na pomoučený vál. 2. Těsto rozválet, obal… více o Šneci od Venouška
Jemná zeleninová polévka Zeleninu ostrouhat a nakrájet, maso také nakrájet. Dát do hrnce, vařit (ale nesolit). Maso vytáhnout, zbytek… více o Jemná zeleninová polévka
Barbecue omáčka americká 1. Smíchejte suroviny na zálivku. 2. Na pánvi lehce osmahněte na másle a oleji cibuli a česnek. 3. Zalijte zálivkou a… více o Barbecue omáčka americká
Piškoty Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Pak přidáváme mouku a sníh z bílků. Na plech s pečícím papírem tvoříme… více o Piškoty