Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a orestujte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte rozmačkaného tuňáka (a chilli), orestujte a nechte vychladnout.
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát asi 1/2 cm silný. Z něj vykrájejte ostrým nožem rovnoramenné trojúhelníky s kratší stranou asi 8 cm a delšími stranami asi 15 cm.
Na trojúhelníky rozetřete náplň tak, že u kratší strany jí bude nejvíce a směrem ke špičce ubývá. Okraje potřete vajíčkem a smotejte je směrem od krátké strany ke špičce.
Hotové rohlíčky přeneseme na plech s pečicím papírem, potřete vajíčkem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 10–15 minut.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat a uchováme v teple. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Cibuli dáme zpěnit…
více o Těstoviny s tuňákovou majdou
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná