V mléce rozšleháme vejce, osolíme a lehce opepříme.
Rohlíkové kostky namočíme do směsi a necháme půl hodiny stát.
Poté je vymačkáme, promícháme, směs položíme na pečicí papír a upěchujeme placku.
Zprudka pečeme 10 minut.
Upečenou placku potřeme prolisovaným česnekem rozmíchaným s olejem a troškou kečupu. Poklademe tím, co máme rádi, např. salámem. Zasypeme strouhaným sýrem.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě