Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu, bylinky, vejce a podle potřeby mléko. Promícháme, těsto by nemělo být řídké, ale nemělo by se drobit. V míse uhladíme a necháme asi hodinu odležet.
Je to výborná příloha k pečenému masu v troubě, takže když už je maso skoro hotové, uděláme v pekáči místo. Z těsta vyrobíme 4 bochánky/válečky a vložíme je do pekáče k masu, pečeme asi tak 30 minut za občasného polévání výpekem.
Krásně nasají chuť masa, až vám budou chutnat pomalu víc než maso samotné.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem