Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu, bylinky, vejce a podle potřeby mléko. Promícháme, těsto by nemělo být řídké, ale nemělo by se drobit. V míse uhladíme a necháme asi hodinu odležet.
Je to výborná příloha k pečenému masu v troubě, takže když už je maso skoro hotové, uděláme v pekáči místo. Z těsta vyrobíme 4 bochánky/válečky a vložíme je do pekáče k masu, pečeme asi tak 30 minut za občasného polévání výpekem.
Krásně nasají chuť masa, až vám budou chutnat pomalu víc než maso samotné.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka