Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu, bylinky, vejce a podle potřeby mléko. Promícháme, těsto by nemělo být řídké, ale nemělo by se drobit. V míse uhladíme a necháme asi hodinu odležet.
Je to výborná příloha k pečenému masu v troubě, takže když už je maso skoro hotové, uděláme v pekáči místo. Z těsta vyrobíme 4 bochánky/válečky a vložíme je do pekáče k masu, pečeme asi tak 30 minut za občasného polévání výpekem.
Krásně nasají chuť masa, až vám budou chutnat pomalu víc než maso samotné.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny