Vymícháme těstíčko husté tak, aby nestékalo ze špízů. Všechny ingredience na napichování nakrájíme přibližně na velikost kolečka rohlíku. Na špejli pak postupně napichujeme kolečko rohlíku, sýru, párku, cibule a slaniny. Je dobré začít a končit rohlíkem. Špízy nemusejí být moc dlouhé. Potom je namáčíme do těstíčka a smažíme ze všech stran. Jíme se zeleninovou přílohou.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků