Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat). Umotáme housky, rohlíky apod., naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30–40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C 10–15 minut.
Hotové rohlíky ihned přesuneme z plechu na mřížku.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny