Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat). Umotáme housky, rohlíky apod., naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30–40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C 10–15 minut.
Hotové rohlíky ihned přesuneme z plechu na mřížku.
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem