Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat). Umotáme housky, rohlíky apod., naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30–40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C 10–15 minut.
Hotové rohlíky ihned přesuneme z plechu na mřížku.
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole