5 žloutků a 100 g cukru třeme, pak přidáme 100 g hladké mouky, sníh z pěti bílků a půl prášku do pečiva. Hmotu nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi na 180 °C, až piškot zrůžoví.
Pak ještě horký vyndáme z plechu, přehodíme utěrkou a srolujeme. Když piškot trochu vychladne, potřeme ho nugetou, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve a potřeme jednou ušlehanou šlehačkou. Piškot srolujeme a celou roládu potřeme druhou ušlehanou šlehačkou a hustě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Do jedné šlehačky přidávám trochu cukru, do druhé už ne.
Nejlepší je tato roláda s čerstvými jahodami. Pokud to vydržíte, nechte roládu ztuhnout v lednici do druhého dne, piškot trochu zvlhne a lépe se pak krájí.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem