5 žloutků a 100 g cukru třeme, pak přidáme 100 g hladké mouky, sníh z pěti bílků a půl prášku do pečiva. Hmotu nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi na 180 °C, až piškot zrůžoví.
Pak ještě horký vyndáme z plechu, přehodíme utěrkou a srolujeme. Když piškot trochu vychladne, potřeme ho nugetou, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve a potřeme jednou ušlehanou šlehačkou. Piškot srolujeme a celou roládu potřeme druhou ušlehanou šlehačkou a hustě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Do jedné šlehačky přidávám trochu cukru, do druhé už ne.
Nejlepší je tato roláda s čerstvými jahodami. Pokud to vydržíte, nechte roládu ztuhnout v lednici do druhého dne, piškot trochu zvlhne a lépe se pak krájí.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček