5 žloutků a 100 g cukru třeme, pak přidáme 100 g hladké mouky, sníh z pěti bílků a půl prášku do pečiva. Hmotu nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi na 180 °C, až piškot zrůžoví.
Pak ještě horký vyndáme z plechu, přehodíme utěrkou a srolujeme. Když piškot trochu vychladne, potřeme ho nugetou, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve a potřeme jednou ušlehanou šlehačkou. Piškot srolujeme a celou roládu potřeme druhou ušlehanou šlehačkou a hustě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Do jedné šlehačky přidávám trochu cukru, do druhé už ne.
Nejlepší je tato roláda s čerstvými jahodami. Pokud to vydržíte, nechte roládu ztuhnout v lednici do druhého dne, piškot trochu zvlhne a lépe se pak krájí.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka