5 žloutků a 100 g cukru třeme, pak přidáme 100 g hladké mouky, sníh z pěti bílků a půl prášku do pečiva. Hmotu nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi na 180 °C, až piškot zrůžoví.
Pak ještě horký vyndáme z plechu, přehodíme utěrkou a srolujeme. Když piškot trochu vychladne, potřeme ho nugetou, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve a potřeme jednou ušlehanou šlehačkou. Piškot srolujeme a celou roládu potřeme druhou ušlehanou šlehačkou a hustě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Do jedné šlehačky přidávám trochu cukru, do druhé už ne.
Nejlepší je tato roláda s čerstvými jahodami. Pokud to vydržíte, nechte roládu ztuhnout v lednici do druhého dne, piškot trochu zvlhne a lépe se pak krájí.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky