5 žloutků a 100 g cukru třeme, pak přidáme 100 g hladké mouky, sníh z pěti bílků a půl prášku do pečiva. Hmotu nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi na 180 °C, až piškot zrůžoví.
Pak ještě horký vyndáme z plechu, přehodíme utěrkou a srolujeme. Když piškot trochu vychladne, potřeme ho nugetou, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve a potřeme jednou ušlehanou šlehačkou. Piškot srolujeme a celou roládu potřeme druhou ušlehanou šlehačkou a hustě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Do jedné šlehačky přidávám trochu cukru, do druhé už ne.
Nejlepší je tato roláda s čerstvými jahodami. Pokud to vydržíte, nechte roládu ztuhnout v lednici do druhého dne, piškot trochu zvlhne a lépe se pak krájí.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka