Z bílků a cukru ušleháme sníh. Přidáme teplou vodu, žloutky a polohrubou mouku. Pečeme v předehřáté troubě, asi 10 minut nebo i míň, je to rychle upečené. Pak zamotáme a necháme zchladnout.
Náplň: Do misky dáme mandarinky i se šťávou, šlehačku, ztužovač i pudink, zaklopíme víkem od misky a asi čtyřikrát zatřepeme – vše se spojí a udělá krém. Pak náplň rovnoměrně natřeme na roládu, zamotáme a necháme zchladnout. Ozdobit můžeme šlehačkou.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem