Z bílků a cukru ušleháme sníh. Přidáme teplou vodu, žloutky a polohrubou mouku. Pečeme v předehřáté troubě, asi 10 minut nebo i míň, je to rychle upečené. Pak zamotáme a necháme zchladnout.
Náplň: Do misky dáme mandarinky i se šťávou, šlehačku, ztužovač i pudink, zaklopíme víkem od misky a asi čtyřikrát zatřepeme – vše se spojí a udělá krém. Pak náplň rovnoměrně natřeme na roládu, zamotáme a necháme zchladnout. Ozdobit můžeme šlehačkou.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem