Z bílků a cukru ušleháme sníh. Přidáme teplou vodu, žloutky a polohrubou mouku. Pečeme v předehřáté troubě, asi 10 minut nebo i míň, je to rychle upečené. Pak zamotáme a necháme zchladnout.
Náplň: Do misky dáme mandarinky i se šťávou, šlehačku, ztužovač i pudink, zaklopíme víkem od misky a asi čtyřikrát zatřepeme – vše se spojí a udělá krém. Pak náplň rovnoměrně natřeme na roládu, zamotáme a necháme zchladnout. Ozdobit můžeme šlehačkou.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem