Roláda se šlehačkovým krémem

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 2
      lžíce horká voda
  • náplň
    • moučkový cukr
    • jahody
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks tvaroh

Postup přípravy receptu

  • Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, zašleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho, až získáme světlou, hustou pěnu.
  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání postupně přidáváme druhou část cukru.
  • Bílkovou hmotu a hladkou mouku s kakaem střídavě vmícháme do žloutkové pěny.
  • Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10−15 minut. Plát po upečení převrátíme na vychlazený plech (může být vyložený pečicím papírem, aby se roláda nepřilepila). Papír sejmeme až po vychladnutí.
  • Vychladlý piškotový plát lehce pokapeme višňovým likérem nebo rumem, potřeme krémem z vyšlehané šlehačky, tvarohu, cukru a z nadrobno nakrájených jahod. Stočíme, zabalíme do papíru nebo alobalu a necháme dobře vychladit a ztuhnout.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: