Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, zašleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho, až získáme světlou, hustou pěnu.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání postupně přidáváme druhou část cukru.
Bílkovou hmotu a hladkou mouku s kakaem střídavě vmícháme do žloutkové pěny.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10−15 minut. Plát po upečení převrátíme na vychlazený plech (může být vyložený pečicím papírem, aby se roláda nepřilepila). Papír sejmeme až po vychladnutí.
Vychladlý piškotový plát lehce pokapeme višňovým likérem nebo rumem, potřeme krémem z vyšlehané šlehačky, tvarohu, cukru a z nadrobno nakrájených jahod. Stočíme, zabalíme do papíru nebo alobalu a necháme dobře vychladit a ztuhnout.
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení