Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono).
Druhý den si připravíme alobal, který ustřihneme podle velikosti plechu, pomažeme vodou a natřeme na něj mleté maso. Poklademe na maso anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr, vejce na hniličku (nakrájené na měsíčky) a posypeme kapií.
Alobalem roládu zavineme (pozor, aby se nedostal alobal dovnitř rolády).
Když máme roládu svinutou, obtočíme ji alobalem a dáme na plech, kam nalijeme vodu a dáme na 60 minut péct do trouby.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo jen tak ke chlebu.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici