Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono).
Druhý den si připravíme alobal, který ustřihneme podle velikosti plechu, pomažeme vodou a natřeme na něj mleté maso. Poklademe na maso anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr, vejce na hniličku (nakrájené na měsíčky) a posypeme kapií.
Alobalem roládu zavineme (pozor, aby se nedostal alobal dovnitř rolády).
Když máme roládu svinutou, obtočíme ji alobalem a dáme na plech, kam nalijeme vodu a dáme na 60 minut péct do trouby.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo jen tak ke chlebu.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.