Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono).
Druhý den si připravíme alobal, který ustřihneme podle velikosti plechu, pomažeme vodou a natřeme na něj mleté maso. Poklademe na maso anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr, vejce na hniličku (nakrájené na měsíčky) a posypeme kapií.
Alobalem roládu zavineme (pozor, aby se nedostal alobal dovnitř rolády).
Když máme roládu svinutou, obtočíme ji alobalem a dáme na plech, kam nalijeme vodu a dáme na 60 minut péct do trouby.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo jen tak ke chlebu.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka