Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono).
Druhý den si připravíme alobal, který ustřihneme podle velikosti plechu, pomažeme vodou a natřeme na něj mleté maso. Poklademe na maso anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr, vejce na hniličku (nakrájené na měsíčky) a posypeme kapií.
Alobalem roládu zavineme (pozor, aby se nedostal alobal dovnitř rolády).
Když máme roládu svinutou, obtočíme ji alobalem a dáme na plech, kam nalijeme vodu a dáme na 60 minut péct do trouby.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo jen tak ke chlebu.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu