Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono).
Druhý den si připravíme alobal, který ustřihneme podle velikosti plechu, pomažeme vodou a natřeme na něj mleté maso. Poklademe na maso anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr, vejce na hniličku (nakrájené na měsíčky) a posypeme kapií.
Alobalem roládu zavineme (pozor, aby se nedostal alobal dovnitř rolády).
Když máme roládu svinutou, obtočíme ji alobalem a dáme na plech, kam nalijeme vodu a dáme na 60 minut péct do trouby.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo jen tak ke chlebu.
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou