Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao. Promícháme ručně nebo pomocí hnětače a po kouskách zamícháme nebo zašleháme i změklé máslo. Hmotu zabalíme do obalu nebo fólie a vložíme ztuhnout do chladničky (stačí 30 minut až hodinu). Mezitím připravíme krém. Vyšleháme žloutky, poté po částech zašleháme změklé máslo. Piškotovou hmotu z chladničky rozválíme na fólii na dva tlustší (nejlépe obdelníkové) pláty. Potřeme je připraveným krémem a stočíme do rolád, které pevně zabalíme do papíru a znovu dáme ztuhnout do chladničky. Teprve druhý den rolády vyjmeme, sejmeme papír a polijeme je čokoládovou polevou. Povrch ihned posypeme barevným sypáním nebo poklademe půlkami vlašských ořechů , popř. zdobíme barevnými bonbonky.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině