Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao. Promícháme ručně nebo pomocí hnětače a po kouskách zamícháme nebo zašleháme i změklé máslo. Hmotu zabalíme do obalu nebo fólie a vložíme ztuhnout do chladničky (stačí 30 minut až hodinu). Mezitím připravíme krém. Vyšleháme žloutky, poté po částech zašleháme změklé máslo. Piškotovou hmotu z chladničky rozválíme na fólii na dva tlustší (nejlépe obdelníkové) pláty. Potřeme je připraveným krémem a stočíme do rolád, které pevně zabalíme do papíru a znovu dáme ztuhnout do chladničky. Teprve druhý den rolády vyjmeme, sejmeme papír a polijeme je čokoládovou polevou. Povrch ihned posypeme barevným sypáním nebo poklademe půlkami vlašských ořechů , popř. zdobíme barevnými bonbonky.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy