Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao. Promícháme ručně nebo pomocí hnětače a po kouskách zamícháme nebo zašleháme i změklé máslo. Hmotu zabalíme do obalu nebo fólie a vložíme ztuhnout do chladničky (stačí 30 minut až hodinu). Mezitím připravíme krém. Vyšleháme žloutky, poté po částech zašleháme změklé máslo. Piškotovou hmotu z chladničky rozválíme na fólii na dva tlustší (nejlépe obdelníkové) pláty. Potřeme je připraveným krémem a stočíme do rolád, které pevně zabalíme do papíru a znovu dáme ztuhnout do chladničky. Teprve druhý den rolády vyjmeme, sejmeme papír a polijeme je čokoládovou polevou. Povrch ihned posypeme barevným sypáním nebo poklademe půlkami vlašských ořechů , popř. zdobíme barevnými bonbonky.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší