Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao. Promícháme ručně nebo pomocí hnětače a po kouskách zamícháme nebo zašleháme i změklé máslo. Hmotu zabalíme do obalu nebo fólie a vložíme ztuhnout do chladničky (stačí 30 minut až hodinu). Mezitím připravíme krém. Vyšleháme žloutky, poté po částech zašleháme změklé máslo. Piškotovou hmotu z chladničky rozválíme na fólii na dva tlustší (nejlépe obdelníkové) pláty. Potřeme je připraveným krémem a stočíme do rolád, které pevně zabalíme do papíru a znovu dáme ztuhnout do chladničky. Teprve druhý den rolády vyjmeme, sejmeme papír a polijeme je čokoládovou polevou. Povrch ihned posypeme barevným sypáním nebo poklademe půlkami vlašských ořechů , popř. zdobíme barevnými bonbonky.
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka