Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu položíme nahrubo pokrájenou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehrneme přes náplň a srolujeme tak, aby náplň byla všude uzavřena. Osolenou roládu důkladně povážeme pevnou nití. Konce rolády uzavřeme jehlami na závitky, vložíme do pekáčku a opečeme na oleji. Potom ji podlijeme a za stálého polévání šťávou a případného podlévání upečeme doměkka a dozlatova. Po dopečení ji rozkrájíme na plátky. Plátky rozdělíme na talíře a poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem