Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu položíme nahrubo pokrájenou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehrneme přes náplň a srolujeme tak, aby náplň byla všude uzavřena. Osolenou roládu důkladně povážeme pevnou nití. Konce rolády uzavřeme jehlami na závitky, vložíme do pekáčku a opečeme na oleji. Potom ji podlijeme a za stálého polévání šťávou a případného podlévání upečeme doměkka a dozlatova. Po dopečení ji rozkrájíme na plátky. Plátky rozdělíme na talíře a poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou