Roláda z vepřového masa

1

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 600
      g vepřová kýta
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks párky

Postup přípravy receptu

  • Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu položíme nahrubo pokrájenou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehrneme přes náplň a srolujeme tak, aby náplň byla všude uzavřena. Osolenou roládu důkladně povážeme pevnou nití. Konce rolády uzavřeme jehlami na závitky, vložíme do pekáčku a opečeme na oleji. Potom ji podlijeme a za stálého polévání šťávou a případného podlévání upečeme doměkka a dozlatova. Po dopečení ji rozkrájíme na plátky. Plátky rozdělíme na talíře a poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: