Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném alobalu válíme asi 5 mm tlustou placku, na kterou naneseme 3–4 mm vrstvu nádivky. Pomocí alobalu zavineme roládu, kterou pak rozkrájíme na tenké plátky. Roláda zabalaná v alobalu vydrží v chladničce až 3 týdny.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky