Roládky s kysaným zelím

2.93

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 200
      ml mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kostka droždí
    • 40
      g tuk
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • 350
      g kysané zelí
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 40
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji opražíme, přidáme vymačkané zelí a 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, přelijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 7 částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 minut kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort. Podáváme teplé.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: