Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji opražíme, přidáme vymačkané zelí a 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, přelijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 7 částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 minut kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort. Podáváme teplé.
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou