Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji opražíme, přidáme vymačkané zelí a 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, přelijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 7 částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 minut kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort. Podáváme teplé.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu