Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji opražíme, přidáme vymačkané zelí a 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, přelijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 7 částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 minut kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort. Podáváme teplé.
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě