Na těsto ušlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Potom opatrně po lžících přidávejte mouku s práškem do pečiva a vodu. Plech vyložte pečicím papírem, těsto na něj rozetřete a pečte asi 5 minut.
Upečený plát vyklopte na utěrku a papír sloupněte.
Na krém utřete z mléka a vanilkového pudinku hustý pudink, který nechte vychladnout. Tvaroh ušlehejte se změklým máslem a moučkovým cukrem. Přidejte pudink a krém důkladně vymíchejte. Pokud je příliš řídký, dejte ho na chvíli do chladničky.
Vychladlý korpus potřete dvěma třetinami krému. Naskládejte na něj okapané mandarinky (několik jich nechte na pozdější ozdobení rolády).
Pomocí utěrky stočte korpus do rolády a nechte v ledničce ztuhnout. Potom celý povrch potřete zbylým krémem a roládu obalte v opražených mandlových lupíncích. Pak ji ozdobte zbylými mandarinkami.
Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka…
více o Lahodný roládový moučník
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky